Pārbaudi sevi – vai izrunā šo mūziķu vārdus pareizi?

Publicēšanas datums : 22.06.2018

Mēs visi tam reiz esam gājuši cauri.

Tu klusībā un vienatnē atklāj kādu jaunu mākslinieku, tev nekad nav bijis iemesla viņa vārdu izsacīt skaļi, bet, kad tu to beidzot izdari, kāds popkultūras pedants steidzas labot tavu izrunu, sakot, ka patiesībā jau šis vārds jāizrunā šādi…

Tad, ja nu arī tev rūp savas runas (un izrunas) tīrība, pārbaudi savas zināšanas par pareizu zemāk publicēto mākslinieku vārdu vai nosaukumu izrunu!

Ņem vērā, ka, lai mazliet atvieglotu uzdevumu, izrunas piemēriem piedāvājam latviešu burtus un to kominācijas.

Ar pareizajām atbildēm varēsi iepazīties testa beigās. Un atceries – īsti popmūzikas fani nešmaucas!


1. Björk ir, iespējams, lielākā islandiešu mūzikas zvaigzne. Kā pareizi izrunājams viņas vārds?


image 1


a) Bjork;
b) Bjerk;
c) Bjirk;


2. Haim ir grupa, ko veido trīs Losandželosā dzimušas un dzīvojošas māsas. Haim ir viņu uzvārds. Kā tas pareizi izrunājams?


image 2


a) Heim (viena zilbe);
b) Haim (viena zilbe);
c) Hai-am (divas zilbes);


3. Dziesmas „Thrift Store” izpildītāja īstais vārds ir Bens Hagertijs (Ben Haggerty), uz skatuves viņu pazīst kā Macklemore, ko izrunā kā…


image 3


a) Mak-la-mor;
b) Mak-el-mor;
c) Mak-klo-mor;


4. Par Rihanna jau viss it kā ir skaidrs, tomēr pārbaudīsim:


image 4


a) Ri-an-na;
b) Ri-han-na;
c) Ri-arh-na;


5. Grupa ir Bon Iver, dziedātājs ir Džastins Vernons (Justin Vernon), bet grupas nosaukumu izrunā…


image 5


a) Bon Ai-ver;
b) Bon Ī-ver;
c) Bon Ai-vīr;


6. Šīs atšķirības ir visai minimālas, tomēr, kā Kanye West izrunā savu vārdu?


image 6


a) Ken-jei;
b) Kan-jei;
c) Kan-jī;


7. Jamaikiešu dziedātājam Omi 2015.gadā bija liels hits „Cheerleader”. Ja viņa vārdu izrunā pareizi, tas skan:


image 7


a) O-mī;
b) Om-mi;
c) O-eM-Ai;


8. No Islandes pie mums ceļo arī grupa Sigur Rós. Ja gribi izklausīties stilīgs Reikjavikā, atceries, ka to izrunā:


image 8


a) Si-ur Rouz;
b) Si-gerr Ros;
c) Si-gār Rūs;


9. Noteikti atceries arī norvēģu deju mūzikas duetu Röyksopp. Kurš no šim trijiem izrunas variantiem ir vistuvāk patiesībai?


image 9


a) Rok-sop;
b) Roik-sop;
c) Reik-sop;


10. Visbeidzot, noskaidrosim vienreiz un par visām reizēm, kā īsti izrunājams šīs mūzikas leģendas uzvārds:


image 10


a) Bouv-vī;
b) Bo-vī;
c) Bau-vī;

image 11


Pareizās atbildes:


1. b); 2. c); 3. a); 4. a); 5. b); 6. b); 7. a); 8. a); 9. b); 10. b).

Saistītie jaunumi

Layer 1 ic-down-white ic-refresh-white ic-star-white