Cik daudz tu zini par Teilori Sviftu?

Publicēšanas datums : 13.12.2017

Teilore Svifta (Taylor Swift) nenoliedzami ir viena no mūsdienu popmūzikas lielākajām zvaigznēm.

Patīk tas vai nē, bet ar viņu nākas rēķināties pat vislielākajām autoritātēm un visrūdītākajiem skeptiķiem.

Pēc ilgāka klusuma perioda 2017.gada beigās Teilore ar lielu blīkšķi ir atgriezusies mūzikas apritē, izdodot savu sesto studijas albumu „Reputation”, kurš triecientempā gāzis neskaitāmus rekordus, izraisījis karstas diskusijas sabiedrībā un pašai Teilorei no tik pierastās, un neslēpsim jau apnikušās „labās meitenes” jeb „amerikāņu saldumiņa” („American sweetheart”) ļāvis iejusties čūskas, zombija un kiborga tēlā.

image 13
Taylor Swift


Tā kā bezbailīgā („Fearless”) 1989.gadā („1989”) dzimusī sarkanās ( Red”) lūpu krāsas cienītāja, kura par savu reputāciju („Reputation”) nekad nav kautrējusies runāt („Speak Now”), Teilore Svifta („Taylor Swift”) tieši šodien svin savu 28.dzimšanas dienu, nolēmām noskaidrot, cik daudz tad tu patiesībā zini par savu iemīļoto mākslinieci.

image 11
Taylor Swift


Tā kā ir 13.decembris un Teilorei skaitlis 13 vispār šķiet ļoti nozīmīgs, tad tavu zināšanu noskaidrošanai arī sagatavojām tieši 13 jautājumu.

image 9
Taylor Swift


Neliela piezīme – visas atbildes uz uzdotajiem jautājumiem vari atrast mūsu pašu mājaslapā iepriekš publicētajos rakstos.

Aizpildi testu un uzzini, vai esi īsts superfans! (Un superfani nešmaucas!)

1. 2016.gadā Teilore piedalījās kompānijas Apple Music reklāmas klipa filmēšanā. Tā laikā viņa nebaidījās pasmieties pati par sevi un, klausoties mūziku, nokrita no skrejceliņa. Kādu mākslinieku mūziku viņa klausījās?

image 1


a) Dreika (Drake) un Future;
b) Mailijas Sairusas (Miley Cyrus) un Demī Lovato (Demi Lovato);
c) Feitas Hilas (Faith Hill) un Tima Makgrova (Tim McGraw);


2. 2016.gada vasarā kāds pazīstams kādreizējais puišu grupas dalībnieks ziņoja, ka, kad Teilore Svifta viņam pateikusi, ka viņa pirmais solo albums esot foršs, viņš esot nosarcis. Kurš puisis tas bija?

image 2


a) Džastins Timberleiks (Justin Timberlake) (*NSYNC);
b) Niks Lašē (Nick Lachey) (98 Degrees);
c) Zeins Maliks (Zayn) (One Direction);


3. Kā zināms, Teilore šad tad savu talantu aizlienē arī citiem māksliniekiem. Tā, piemēram, viņa ir kantrī grupas Little Big Town hita „Better Man”, kas šogad Country Music Awards ceremonijā ieguva Gada dziesmas titulu, autore. Kura kantrī grupa, to uzzinājusi, tūlīt lūgusi Teilorei izpalīdzēt arī viņiem?



a) Florida Georgia Line;
b) Lady Antebellum;
c) Rascal Flatts;


4. 2017.gada aprīlī žurnāls TIME publicēja 100 ietekmīgāko cilvēku pasaulē sarakstu. Tajā ietilpa arī vairāki mūziķi. Pierādot, ka ir īsta draudzene, vienam no viņiem Teilore Svifta supermīļu bija uzrakstījusi veltījumu. Kurš mūziķis tas bija?

image 3


a) Selēna Gomesa (Selena Gomez);
b) Eds Šīrans (Ed Sheeran);
c) Harijs Stailzs (Harry Styles);


5. Kā zināms, kopš šā gada maija Teilore satiekas ar britu aktieri Džo Alvinu (Joe Alwyn). Tomēr viņš nav pirmais Džo Teilores puiši vidū. Ar kuru Džo savulaik vēl satikusies Teilore?

image 4


a) Džo Džonasu (Joe Jonas);
b) Džo Manelderiju (Joe McElderry);
c) Džo Koulu (Joe Cole);


6. 2017.gada vasarā Teilores bijušais puisis Kalvins Heriss (Calvin Harris) laida klajā dziesmu, kuru daudzi uztvēra kā „uzbraucienu” Teilorei. Tajā ir atrodami tādi vārdi kā „You mixed the wrong guys with the right intentions” („Tu ar vislabākajiem nodomiem sajauci nepareizos čaļus”). Kā sauc šo dziesmu?

image 5


a) „Bounce”;
b) „Thinkinf About You”;
c) „Feels”;


7. Par spīti savai nepatikai pret mūzikas straumēšanas servisiem 2017.gada vasaras sākumā Teilore tajos tomēr publicēja savu muzikālo katalogu. Kāda bija summa, ko Teilorei vietnēs Spotify un Pandora izdevās sapelnīt pirmo divu nedēļu laikā?

image 6


a) gandrīz 600 000 dolāru;
b) gandrīz 500 000 dolāru;
c) gandrīz 400 000 dolāru;


8. Kā jau katrs īstens Teilores fans zina, ka meitenei piemīt lieliska gaume, ja runa ir par čaļu izvēli, kas viņas videoklipos spēlē dziedātājas sirdsāķīšus. 2010.gadā izdotās dziesmas videoklipā filmējies arī modelis no mūsu pašu Latvijas. Kā viņu sauc?



a) Gunārs Balodis;
b) Guntars Ašmanis;
c) Guntis Tīrainis;


9. Pirmajās 24h pēc publicēšanas Teilores „Look What You Made Me Do” vietnē YouTube kļuva par vienas dienas laikā visvairāk skatīto dziesmas teksta video. Iepriekšējo uzvarētāju Teilore apsteidza gandrīz par 10 miljoniem skatījumu. Kuru mākslinieku duetu viņai izdevās pieveikt?



a) The Chainsmokers un Coldplay;
b) The Chainsmokers un Halsija (Halsey);
c) The Chainsmokers un Xylo;


10. 2017.gada septembra beigās pēc piecu nedēļu ilgas cīņas ASV singlu topa virsotni iekaroja repere Cardi B, liekot Teilorei Sviftai atkāpusies uz otro vietu. Kā Teilore viņai „atriebās”?

image 7


a) uzrakstīja dziesmu par Cardi B;
b) aizsūtīja Cardi B ziedu pušķi;
c) ielūdza Cardi B uz savu koncertu;


11. Teilores hitā “Look What You Made Me Do” ir iekļauta saruna pa telefonu, kurā viņa paziņo: “Atvainojiet, vecā Teilore šobrīd nevar pienākt pie telefona.. Kādēļ? Jo viņa ir mirusi.” („I'm sorry, the old Taylor can't come to the phone right now. Why? Oh, 'cause she's dead!”). Kādiem nolūkiem ASV varas iestādes izlēma izmantot šo dziesmu?

image 8


a) drošības pie auto stūres veicināšanai;
b) ASV armijas rekrutēšanas kampaņai;
c) veselības pārbaužu nozīmības uzsvēršanai;


12. Ar savu trešo singlu no albuma „Reputation” - „Gorgeous” Teilorei jau 14.reizi izdevās paviesoties Billboard Digital Song Sales čārta 1.vietā. Tādejādi viņai izdevās atkārtot vēl kādas ļoti labi pazīstamas mūziķes panākumu. Kuras?



a) Bejonses (Beyoncé);
b) Maraijas Kerijas (Mariah Carey) ;
c) Riannas (Rihanna);


13. Šā gada 10.novembrī Teilore kā muzikālais viesis piedalījās populārajā amerikāņu televīzijas skeču šovā „Saturday Night Live”. Tajā viņa, kā ieraksts, izpildīja divas dziesmas no sava jaunākā albuma. Kuras tās bija?

image 10


a) „…Ready for It” un „Call It What You Want”:
b) „Look What You Made Me Do” un „…Ready for It?”;
c) „Look What You Made Me Do” un „New Year’s Day”.


image 12
Taylor Swift


Pareizās atbildes:


1.a); 2.c); 3.b); 4.b); 5.a); 6.c); 7.c); 8.b); 9.a); 10.b); 11.a); 12.c); 13.a).

Saistītie jaunumi

Layer 1 ic-down-white ic-refresh-white ic-star-white